موضوع: سياسي
یک استاد دانشگاه با تاکید بر این که سطح توسعه یافتگی سیاسی در ایران چندان مطلوب نیست گفت: باید موتور محرکه توسعه سیاسی اعتدالی حفظ و پایگاههای اجتماعی آن تقویت شود.
به گزارش ایسنا،دكتر ابوالفضل دلاوری، استاد دانشگاه در دومین نشست علمی «همایش ملی تبیین مفهوم اعتدال» درباره جایگاه و ملزومات توسعه سیاسی در سیاست اعتدال گفت: من به رویکرد اعتدال به عنوان یک روش اعتقاد دارم که میتواند در قطببندیهای مختلف سیاسی معنا پیدا کند. توسعه سیاسی در پیشبرد اهداف رویکرد اعتدالی جایگاه استراتژیک دارد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به قطببندیهای مختلف در حوزههای گوناگون گفت: در حوزه سیاست خارجی ما شاهد دو قطببندی هستیم که قطب اول را میتوان ادغامگرایی و خوشبینی بیش از حد نام برد و قطب دوم را بدبینی و ستیزهجویی. در حوزه توسعه سیاسی نیز دو قطب وجود دارد؛ قطب اول معتقد است که توسعه در سایر حوزهها منوط به توسعه سیاسی است و آن را منحصر به دموکراتیزه شدن میداند اما قطب دوم توسعه در حوزه های دیگر را بینیاز از توسعه سیاسی تلقی میکنند.
این استاد دانشگاه با تاکید بر این که با توجه به شاخصسازیهای انجام شده سطح توسعه یافتگی در ایران چندان مطلوب نیست گفت: از نمودهای توسعه نیافتگی میتوان به لاغر شدن هر روزه سرمایه نخبگی و سیاسی و فضای بعد از انتخابات و صفبندیهای طولانی با گفتمانهای هیجانی اشاره کرد.
او با اشاره به مشکل توسعه نیافتگی در ایران ادامه داد: این مشکل ریشه در حیطه ساختاری و گفتارهای سیاسی دارد که میتوان به تسلط روابط شخصی به جای روابط جمعی اختلال در توسعه اجتماعی و سیاسی، تشدید فساد سیاسی و تعمیق شکافت سیاسی اشاره کرد.
این استاد دانشگاه درباره لزوم وجود اولویتهایی در توسعه سیاسی اعتدالی گفت: از اولویتهای الزامی میتوان به خروج بحران با طراحی سیاستهای اضطراری و پیشبرد آن از طریق گفتوگوهای سازنده با نهادها در بعد داخلی و بینالمللی، اعتمادسازی و فسادزدایی، چابکسازی و کارآمدی دولت اشاره کرد.